Patlıcan Oturtma Tarifi

28.2.16

Herkese merhaba !

Keyifli Pazarlar dileyerek başlıyorum yazıma... Umarım keyifler yerindedir, yeni bir yazıyla daha birlikteyiz... Uzun süredir bazı yazılarımı bekletiyorum, bu güzel yazı da onlardan biri... Peki bu güzel Pazar gününde güne keyif katmak için sizlerle hangi yazımı paylaşacağım? Sorumuzun cevabı başlığımızda da görülebileceği üzere şahane bir yemek tarifi...

Çeşitli yörelerde adı farklı olmasına rağmen bizde adı 'patlıcan oturtma' dır bu yemeğin ve yediden yetmişe herkesçe de çok sevilir... Zaten patlıcan ve kıyma bence açık ara en iyi ikili :)) Hoş bazen patlıcanı çok sevesim gelmiyor... Ancak yine de bazen böyle yemeklere de şans veriyorum, kendi evimde bir sürü kez yaptığım bu yemeği sizler belki 'patlıcan musakka' olarak tanıyor olabilirsiniz, ancak güvenilir bir otorite olan sevgili eşim -ki kendisi de bir patlıcan musakka hastasıdır- benim patlıcan oturtmam ile musakka arasında bir benzerlik bulunmadığını söyledi, bakalım sizce de öyle mi? Hadi o zaman başlayalım:

PATLICAN OTURTMA TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
Yarım kg dana kıyma
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 adet orta boy soğan
Tuz, Karabiber

Kızartmak İçin:
Sıvı yağ


Öncelikle patlıcanlarımızı soyup daire şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekleterek acılarının çıkmasını sağlıyoruz :)) 



Patlıcanlarımızın suyunu iyice sıkıp havlu peçeteyle kuruladıktan sonra kızgın sıvı yağda hafifçe kızartıyoruz ve orta boyda bir tepsiye kızarttıklarımızı diziyoruz.




Patlıcanlar soğuya dursunlar biz kıymalı üst harcımızı hazırlıyoruz. Klasik bir kıymalı harç olacak bu aslında... Öncelikle soğanımızı küçük küçük doğrayıp soteliyoruz, ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. En son harcımıza rende domatesi ve ince doğradığımız maydanozları ekliyoruz. Vee ocaktan alıyoruz.




Kıymalı harcı tepsideki patlıcanların üzerine yayıyoruz.



Tepsimizdeki yemeğimiz hazır... Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave ederek 180 derece fırında 20-25 dakika kadar suyu azalana kadar pişiriyoruz. Veee yemeğimiz hazır ! Afiyet olsun :)







Yemeğimiz bu şekilde arkadaşlar, umarım okurken keyif almışsınızdır :)) Basit ve güzel bir yemek oluyor sonunda, mutlaka denemenizi tavsiye ederim :)) Belki de denemişsinizdir bile :)) Daha güzel yemek tariflerinde ve maceralarında da görüşelim mi? Blogumu GFC'den ( Google Friend Connect'den) - blogumun en altında 'Bu Siteye Katılın' yazısına tıklayarak- takip etmeyi ve beni Instagram, Pinterest gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın ^.^ Tüm hesaplarıma yazımın sonundan ulaşabilirsiniz ^^

Görüşmek üzere !

Sevgiler...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

H. ♥️  
























You Might Also Like

4 yorum oku / yaz

  1. of ne yenir şimdi bu oturtma :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Musakka gibi aslında. .ellerine sağlık. Çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ben ikisi arasında pek fark göremedim sizin gibi :)

      Sil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))