Muzlu Pasta Tarifi

28.5.14

Selam!

Güzel ve yorucu bir Çarşamba gününden herkese merhaba... Bugün sizlerle kendi yaptığım ilk pasta denemesini paylaşmak istiyorum...Aslında ilk olarak çekilişte kazandığım malzemeleri ve kalpli kek kalıbını denemek için bir kek yapmak istemiştim ama sonrasında bu kek pastaya dönüştü :)) Tadı fena değildi ama kek hamurunu kendi bildiğiniz ve her daim yaptığınız şekilde yaparsanız daha iyi olacaktır, çünkü ben kekinden hoşlanmadım, çok sert oldu :(


Her neyse, dilerseniz hemen başlayalım...

Malzemeler:

Kek Hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

İç Harcı ve Üzeri İçin:

Sade Pasta Kreması
1 adet muz
Çikolata çubukları

Yapalım !

Öncelikle 3 yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.


Sonrasında yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekliyoruz.


Kek kalıbımızı iyice yağlayıp harcımızı döküyoruz ve 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.



Keki orantısız döktüğümden üst kısmı fazla kabarmıştı, çıkarırken takıldı ve kötü bir görüntü oldu ama kremayla kusurları kapatacağız :))


Kekin kenarları çok kalın olduğundan ben azıcık kestim... Bu esnada ben yapmadım ama sizler kekinizi sütle ya da kakaoyla ya da neskafeyle ıslatabilirsiniz... Çünkü ıslatmadan pek hoş olmuyor...


Sonrasında kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.


İkiye kestiğimiz parçalardan birine hazırladığımız pasta kremasını yayıyoruz ve üzerini dilim muzlarla süslüyoruz.





Kekimizin diğer parçasını üstüne kapayıp kalan pasta kremamızı da kekimizin üzerine yayıyoruz.







Pastamızın üzerini de istediğimiz gibi süslüyoruz, ben muz ve çikolata çubuklarını kullandım...





Pastamızı bir gün buzdolabında bekletip servis yapabiliriz... Afiyet bal şeker olsun :))

Takipte Kalın 

^.^




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler, 

HC 







You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Ellerine sağlık canım, ben hazır kek tercih ediyorum :) Öyle de denemeni tavsiye ederim...

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))