✿ Kitap Elestirisi : Kusursuz Suç Yoktur : Sir Arthur Conan Doyle ✿

15.2.14

Herkese merhaba! Ben geldim:)

Bugün bir değişiklik yaparak bloguma gece yazmak istedim... Değişiklik iyidir diyerekten :) Aslında Sevgililer Günü Kurabiyem benim yaptığım ilk kurabiye olmasından dolayı ve de özel bir güne ithaf edildiğinden dolayı biraz daha açılış sayfasında dursun istedim...Ama yaklaşık üç tane kitap eleştirisi beklediğinden yazmak  için acele etmeye karar verdim...Bugün sizlerle Sherlock Holmes serisinin kitaplarından biri olan Kusursuz Suç Yoktur adlı kitabı paylaşacağım. Hadi başlayalım o zaman!
*
Okuduğum kitap yaklaşık olarak 368 sayfadan oluşan bir Sherlock Holmes kitabıydı...Bu seri Tutku Yayınevi tarafından derlenmiş...
*
Bu kitap benim kütüphanemde yer alıyor...Kurban Bayramı'nda Kütahya'ya giderken yolda bir dinlenme tesisinde uygun fiyatlı bulup 3 adet güzelliği kitaplığıma katmayı başardım :)) Burdan sabrı ve sükunetinden dolayı aşkıma teşekkür etmem lazım :)) İşte benim güzellerim :


*
Serideki diğer kitaplara da göz attığımızda aynı kapak tasarımlarına sahip olduklarını görebiliriz.Siyah- beyaz- kırmızı ve krem renklerinin hakim olduğu kapağımız Kusursuz Suç Yoktur kitabında biraz da kanla ya da kanımsı lekelerle buluşuyor. Ama bence kitabı okuduktan sonra kapağın alakasız olduğu kanısına varacaktır herkes. Çünkü kitabın içerisinde kanla örülü hikayeler yok denecek kadar az. Bu nedenle aşırı abartılmış kanlı kapakları sevmiyorum. Bunun dışında Sir Arthur Conan Doyle'un isminin bu kadar ufak yazılması da 'Sherlock' kitabında okuduğum üzere pek Doyle'un tarzı değil ama nedense kitaplarda böyle tercih edilmiş. Onun dışında zaten küçük yazılsa bile uzaktan görülebileceği garanti olan 'Sherlock Holmes' yazısının kocaman yazılması görsel açıdan bence hiç de şık değil. Kitabın arka kapağı da kitap hakkında doğru düzgün bilgi vermiyor, sadece rakamsal olarak Sherlock Holmes analizi yapıyor...Kısacası şöyle de diyebiliriz: Kapaklardan hoşlanmadım :(
*
Kitabımızın konusuna gelecek olursak; benim gibi ilk başta tek bir hikaye olarak düşünürseniz çok beklersiniz :) Kitap birbirinden farklı değişik uzunluktaki birkaç hikayeden oluşuyor. Hepsinde de başrol baş dedektifimiz Sherlock'un. Tabi arkadaşı Watson'ı unutmamak lazım. Zaten hikayeleri Holmes'ün yakın arkadaşının ağzından dinliyoruz. Yani hikayeleri biriktirdiği güncesinden...Hikayeler bana biraz basit göründü, şu açıdan: Hikayelerde açığa çıkarılması gereken şeyler vardı evet ama çok fazla cinayet, hırsızlık vs. yoktu bu da hikayeleri sadece açığa çıkacak şeylermiş gibi gösterdi biraz. Aslında bu hikayer Watson'ın seçtiği hikayelerdi, bu yüzden onun zevki üzerine seçtiği hikayeleri okumak zorunda kaldık. Bu da biraz bu nedenden olmuş olabilir belki :)
*

*
Kitapla ilgili eleştirilebilecek bir diğer şey de elbette ki Sherlock ve yazarının kendine has dilleri...Herkese hitap etmeyecek kadar kapalı olan bu dili herkes sevmeyebilir...Ama benim gibi alışkın olanlar aynı kanıksamayla okumaya devam edeceklerdir. Yeni başlayacak olanları uyarmak istedim :)
*
Kitaptaki hikayelerin sayfa sayısını sevdim. İdeallerdi; ne az, ne fazla. İnsanı sıkmıyor ve bölüm bölüm okunabilme kolaylığı sunuyordu:) Kitap beklediğim gibi tek parça hikayeden oluşmuyordu ama hikayeler de fena değildi hani :)
*
Bunun dışında okumayı sevmeyenler ya da yeni başlayanlar için kısa hikayelerden daha ideal ne olabilir ki? Kısa bir hikaye oku ve günü kapat. Bence okuma alışkanlığı kazandırabilecek kapasitede. Sadece Sherlock'u benimsemeniz gerek o kadar :)
*
Bunun dışında boş vaktiniz varsa ya da benim gibi Sherlock olsun da ne olursa olsun diyorsanız okunabilir bir kitap bu. Ama acelesi yok. Her hikayeyi sindire sindire okursanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben hikaye hikaye okumaya dayanamayıp olabildiğince hızlı okudum, çünkü daha çok okunacak kitaplar var:) Ama sizler elinizde kitap yoksa sindirerek okuyun derim, böylece hem kendi hayatınızdan biraz kaçmış olursunuz hem de farklı bakış açıları ve akıl yürütmelere yakından şahit olmuş olursunuz:) Naçizane tavsiyem budur efendim ):
*
Güzel bir kitaptı ama mesela bir 'Sherlockian' değildi...Watson hikayeleri çok vasat yazmışsın :(

Daha güzel kitap eleştirilerinde de görüşmek dileğiyle...

Kitaba puanım: 4


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

Hasibe ♥️








You Might Also Like

4 yorum oku / yaz

  1. Adsız31.3.14

    gerçekten çok iyi ;)

    YanıtlaSil
  2. sen kütahyalı mısın?

    YanıtlaSil
  3. Adsız4.5.14

    siz kütahyalı mısınız? :)

    YanıtlaSil
  4. Kalemine sağlık, yine döktürmüşsün :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))