Dogum Günü Kutusu Yapalım !

17.5.15

Mutlu Pazarlar!

Herkese merhaba, bugün günlerden Pazar... Tatilimizin ve haftanın son günü olmasına rağmen ben yine de çok seviyorum bu günü, henüz bekarken ailecek kahvaltı yapabildiğimiz tek günün bu olmasının ve genelde piknik + mangal fikrinin en yatkın olduğu ve mantıklı bulunduğu gün olmasının da elbette bunda etkisi büyüktür :) Bu güzel bahar gününde sizlerle şahane bir fikri paylaşmak üzere blogumdayım... Uzun süredir bir hobi yazısı paylaşmamıştım sizlerle, bugün onu paylaşacağım... Dilerseniz hadi başlayalım !
*
Öncelikle 'Birthday Box / Doğum Günü Kutusu' fikrinin ne olduğunu ve nasıl ilhamlandığımı anlatacağım sizlere... İlk kez bir Youtube videosu sayesinde ulaştığım bu fikrin mucidi kimdir bilemiyorum ama benim izlediğim ve ilham edindiğim videoya şuradan ulaşabilirsiniz, orijinalini mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. İlk kez küçük bir örneğini izleyerek Şubat ayında gerçekleştirdiğim ve ikincisini de dün kargoladığım bu güzel fikri biraz daha açalım : Arkadaşlarınıza veya yakın çevrenizden istediğiniz herhangi birine doğum gününde küçük bir parti yapabilmesi amacıyla ya da sevdiği materyallerden oluşan bir kutu hediye ediyorsunuz, doğum günü hediyesinin biraz daha gelişmişi de diyebiliriz. Kısaca böyle açıklayabiliriz bu fikri, zaten orijinal videoyu izlediğinizde çok fazla bir zahmetinin olmadığını ve herkesin kolaylıkla bu fikri uygulamaya geçirebileceğini görebilirsiniz :))
*
Ben de bu videodan ilhamla iki küçük kardeşimin doğum günlerinde onlardan uzakta olduğumdan ve birlikte kutlama imkanımız pek olmadığından eşimin de yardım ve desteğiyle birer Doğum Günü Kutusu hazırlıyorum ve gönderiyorum. Dün de hazırladığım kutuyu kargoladık eşimle, sürpriz olacak inşaallah erkek kardeşime :)) Bir sonraki kutu da eşime gelecek herhalde :)) Sırada onun doğum günü var ^.^  Lafı daha fazla uzatmadan dilerseniz başlayalım :))
*

special birthday party, birthday party, doğum günü partisi,

Ben videonun biraz dışına çıkarak kendim de eklemeler yaptığımdan dolayı büyük bir kutu tercih ettim. Siz isteğinize ve materyallerinize göre küçük bir kutu da tercih edebilirsiniz :))


Kutuyu ister içi boşken ve doldurmaya başlamadan isterseniz de doldurduktan sonra kaplayabilirsiniz. Önerim en başta istediğiniz kapla kaplamanız :) Öncelikle ben kardeşime aldığım hediyeleri paketlemekle işe başladım ki hazır olsunlar.


İkinci hediyemizi peketlemeye gerek duymadan kutuya ekledim.


Hediyelerimizi hazırladıktan sonra, gelelim parti malzemelerimize... Ben annem, babam ve kardeşlerim için hazırladığımdan parti malzemelerinde biraz coştum, sizler istediğiniz kadar ve istediğiniz yiyeceklerden hazırlayabilirsiniz... Öncelikle malzemelerimize bakalım, parti için hazırlanan yiyecekleri süslerken ve bağlarken yardımcı olacaklar bize... 

Jelatinler
Makas, uhu, bant
Konfeti, 
Stickerlar
Kurdeleler, Rafya
Kalem, 
Zımba
Yapışkanlı Kağıtlar
Simli Uhu
Hediye Paketleri




Yiyecek vs. olarak da cips, şekerleme, marşmelov falan seçtim.





Öncelikle eskiden kalma yukarıdaki hediye paketine bir hediyemi daha sararak işe başladım. Ölçmüş gibi uydu :))





Hediyelerin üzerine yapıştırmak üzere bir A4 kağıdını katlayabildiğimiz kadar küçük katlayıp bir kalp çiziyoruz ve kesiyoruz.


Rafyanın uçlarını makasla süsleyip kalplerden birine istediğimiz mesajı yazarak bu hediyemizi tamamlıyoruz ve kutumuza yerleştiriyoruz.


Jelatinden büyük bir parça kesiyoruz ve içerisine istediğimiz cipslerden yerleştirip ağzını rafyayla bağlıyoruz ve üzerine istediğiniz bir sticker yapıştırıyoruz.


Bu aşamada sadece şeffaf jelatinden değil buzdolabı poşetlerinden de yararlanabilirsiniz. 


Devam ediyoruz...



Oreoları da iki pet bardağa ekledim, zira yolda kırılmalarını önlemek istedim, umarım bir sorun oluşmadan gitmişlerdir :))


Bu çakıl taşı çikolatalara ailecek bayıldık ve ilk kez Kütahya'da gördüm ben, onlardan da ekledim.


Kalp şeklindeki marşmelovlar da pet bardaklarda sunuldu.


Aslında bu bonibonları da bardaklara dökecektim ama uzun yolculukta sıkıntı olabilir diye paketinden ayırmadım.


Bu hediyemi içerisindeki çikolatalar paketsiz olduğundan büyük paketle yolladım ben de :)


Çikolata kim sevmez ki ?


Muzlu krokanlı şekerlemeler de hediye bardaklarla gönderildi ^.^


Bol miktarda çerezlemece :))


Çeşitli kahveler...


Bu hediyenin paketlemesine aşık olduğunmdan dokunmadım bile ^.-


Sütlü kahveler...


Hanuta'lar :)


Marşmelov fırtınası devam :)))


Dört kişi kutlama yapacak olduğundan dört adet mini muffin :) Eh bir doğum günü pastası değil ama idare edin artık ):))


Vee bitki çayları...


Son olarak bulduğum bu şeker balonları ekledim, konfeti paketiyle...


Kişisel birkaç notla da süslemeyi unutmuyoruz kutumuzu :) Kağıt bulamayan Hasibe'nin dramı ( Aşağıdaki resim ) :(


Kutumuz tamamdır ! Genel görünümü bu şekilde :


Evet nihayet sonuna gelebildim ^.- Aman Tanrım dedim yüklerken bitemedi :( Tüm bunları yaklaşık 3- 4 saatte hazırladım ve Perşembe okuldan geldikten sonra akşam saatlerine dek sürdü; o sebeple görüntülerin kaliteleri düşük, kusura bakmayın artık lütfen :)) Evet benim doğum günü kutum böyleydi, genelde kardeşlerimin ve ailemin sevecekleri şeylerden seçmek istedim. İçecek olarak kutu kola vb. içecekler ağırlık yapıp dökülebileceğinden ve uzun bir yol gideceğinden bu paket seçmedim, kahveden yana kullandım hakkımı... Zaten kahveyi de seviyorlar ^.^ Ayrıca yukarıda gördüğünüz çaylardan da ekledim, sağlıklı sağlıklı oh mis ! Umarım beğenmişsinizdir, ve denersiniz, evet biraz zahmetli ama en sevdiklerimiz için değer diye düşünüyorum :)) Hatta siz yaratıcılığınızla çok daha güzel şeyler bile çıkarabilirsiniz ortaya :)

Daha güzel hobi etkinliklerinde de görüşelim, keyifle kalın...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

HC.

















You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))